RSS

İstanbul resitalleri 7 Ekim’de başlayacak

İstanbul’un müzik hayatına katkıda bulunmak üzere düzenlenen ve ilk sezonu geçen yıl tamamlanan İstanbul Resitalleri’nin yeni sezon programı 7 Ekim’de başlayacak.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı müzisyenleri, uluslararası virtüözleri, takip edilen ve alkışlanan enstrümanistleri, gözde sanatçıları sezon boyunca İstanbul seyircisine sunan İstanbul Resitalleri’nin yeni sezonu, 18 Haziran 2009’a kadar Mustafa Kemal Merkezi’nde devam edecek.

Etkinlikte, Fransa, İtalya, Amerika, İsviçre, İrlanda ve Çin gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçılar İstanbul’a konuk olacak.

Yeni sezon, piyona sanatçısı Stephen Hough’un, 7 Ekimde vereceği resitalle başlayacak. 1983 yılında kazandığı Naumburg Uluslararası Piyano Yarışması sonrasında ünlü şeflerin yönetiminde Avrupa ve Amerika’nın en büyük orkestraları ile çalan ve bugüne kadar yaptığı 40’ı aşkın albümle 7 Gramophone Ödülü kazanan sanatçı, üç kez Grammy’ye aday gösterildi. Diapason d’Or, Deutscher Schallplattenpreis ve Classic CD ödüllerini alan sanatçı, İstanbul MKM’deki konserinde Bach, Faure, Copland ve Chopin’in eserlerinden bölümler seslendirecek.

“Francesco Goffriller 1737 yapımı çellosu” ile çello sanatçısı Ophelie Gaillard 13 kasımda, piyano sanatçısı Laure Favre-Kahn 18 aralıkta İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Etkinliğin 2009 yılındaki bölümünde ise piyano sanatçıları John O’Conor 15 ocakta, Fredrik Ullen 18 şubatta, gitarı ile yetenekli sanatçı Xuefei Yang 18 martta, yine piyano sanatçıları Tamara Stefanovich 16 nisan, Enrico Belli Piyano 13 mayıs ve Chu Fang Huang 18 haziran tarihlerinde dinleyicilere müzik ziyafeti sunacaklar.


0 yorum: