RSS

DÜNYA STARLARI BU YAZ İSTANBUL'U SALLAYACAK

"http://h2.haberturk.com/Resimler/8002_421x281.gif" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
İstanbul Boğazı kıyısındaki Kuruçeşme Arena bu yaz yine dünya müziğinin dev isimleri ile müzikseverleri buluşma noktası olacak.

Beşiktaş Kültür Merkezi ve Radyo Eksen organizasyonu ile 2008 yazında 13 Haziran'da Mark Knopfler, 13 Temmuz'da Judas Prıest, 30 Temmuz'da Lenny Kravıtz ve 3 Ağustos tarihinde de Björk sahneye çıkacak. Konserler ayrıntılarıyla Uçankuş'un hazırladıüı aşağıdaki dosyada...

DIRE STRAITS'IN SOLİSTİ MARK KNOPFLER İLK KEZ İSTANBUL'DA

The Police'nin solisti Stıng, Pink Floyd'un solisti Roger Waters, Led Zeppelin'in solisti Robert Plant'ten sonra 2008 yazında sıra Dıre Straıts'in kurucusu ve solisti Mark Knopfler'da. Rock müzik tarihinin efsane ismi MARK KNOPFLER, Shop&Miles'ın sponsorluğunda, BKM - Radyo Eksen ve GNL organizasyonu ile 13 Haziran'da Turkcell Kuruçeşme Arena'da İstanbullu rockseverlerle buluşacak. 29 Mart'ta başladığı 2008 turnesinin 62. konserini İstanbul'da gerçekleştirecek olan efsanevi rock yıldızı, Bulgaristan konserinin ardından İstanbullu rock severlere müzik ziyafeti verecek. 1978 - 1996 yılları arasında Dıre Straıts grubu ile 13 albüm çıkaran ve turneleriyle dünyayı gezen Mark Knopfler, solo çalışmaları ile de bugüne dek 8 albüm çıkardı. Müzik dünyasının bu usta ismi, 13 Haziran akşamı şarkılarını gitarı, sesi ve bandanasıyla Boğaz'a karşı söyleyecek.

JUDAS PRIEST İLK KEZ İSTANBUL'DA. ÜSTELİK YENİ ALBÜM ŞARKILARIYLA

Dünyanın en başarılı gitaristlerin biri olara kabul edilen Mark Knopfler'in ardından 13 Temmuz'da Judas Prıest, ilk İstanbul konseri ile Kuruçeşme Arena'da olacak. Fanlarının yıllardır süren bekleyişi sona erecek ve Judas Prıest Boğaz'ın yanıbaşında şarkılarını söyleyecek.

1960 Yılında kurulan ve 1974'de ilk albümünü yayınlayan grup müzik dünyasında gittikçe sertleşen tarzıyla tanınıyor. Heavy metal müziğin gelişimine katkılarıyla "Metal müziğinin Tanrıları" olarak da adlandırılan grup Haziran ayında yeni albümleri 'Nostradamus' u piyasaya çıkarıyor. Yeni albümün şarkıları da grubun ilk İstanbul konserinde heavy metal tutkunlarıyla canlı olarak buluşacak.

ROCK MÜZİĞİN 4 GRAMMY'Lİ YAKIŞIKLISI: LENNY KRAVITZ DE BU YAZ İLK KEZ İSTANBUL'DA

4 Yıl üst üste "En iyi erkek rock vokal performansı" dalında Grammy kazanan ve dünya çapında 20 Milyon albüm satışına ulaşan Lenny Kravıtz son albümünün turnesiyle 15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında, İstanbul'da.

Müzik dünyasındaki başarıları kadar, kabarık aşk defteri ile de medyanın gündeminden hiç düşmeyen Lenny Kravıtz'in adı Lisa Bonet'den, Kylie Minogue'a; Madonna'dan Nicole Kidman'a kadar dünyanın en ünlü isimleriyle anıldı.

Sanatçı, her konserinde repertuarı kadar, kıyafetleri ile çok konuşuluyor. Dünyanın en ünlü tasarımcılarının imzasını taşıyan kostümleriyle, Lenny Kravıtz 30 Temmuz akşamı Kuruçeşme Arena'da sahnede olacak.

VE FARKLI OLMANIN FARKINI YARATAN : BJÖRK

İzlandalı müzisyen, şarkıcı ve sinema oyuncusu ikinci kez İstanbul'da. 12 Kez Grammy ve Oscar'a aday gösterilen tüm dünyada 15 milyondan fazla albüm satan Björk, farklı tarzı ve sahne performansı ile 3 Ağustos akşamı şarkılarını İstanbul Boğazı'na karşı söyleyecek.

11 Yaşında piyano çalmaya başlayan ve o yaşta ilk albüm teklifini alan sanatçı, pop, alternative rock, jazz, electronica, folk ve klasik müziği birlikte kullandığı eserleriyle müzik endüstrisinin en farklı isimlerinden biri olarak anılıyor.

Son olarak aynı zamanda hayat arkadaşı olan ve görsel sanat ustası Matthew Barney'in çektiği "Drawing Restraint 9" adlı filmde rol alan ve filmin müziklerini de hazırlayan Björk, 3 Ağustos akşamı İstanbul'da olacak.



0 yorum: